Wednesday, August 31, 2011

Takpe takpe takpe *bIG SMILE

Assalamualaikum semua


Rasa raya tahun aku betul-betul dah jadi macam raya orang lain sebab sempat sembahyang raya full dari takbir sampai sudah * biasa aku dengan mak terkejar-kejar pergi masjid, saf belakang sekali campur dengan budak-budak kecik tunggu mak solat dan pergi buat tahlil dekat kubur arwah moyang aku. 

Bertuah kan aku, semua atok nenek dua-dua belah keluarga masih panjang umur dan sihat sampai sekarang sebab tu aku takde experience nak face kematian family sebelum ni. tapi alih-alih Allah ambil arwah ayah dulu, sihat segar bugar tapi dah kun fayakun Allah. Bertuah sebab terpilih rasa ujian kematian.

Sebelum ada kedua ketiga dan lepas tu mestila kena ada first time dulu. Ramadhan first dan Syawal pun mestilah first time tanpa arwah ayah. Takpe, tahun ni je first, tahun depan bukan dah. Takpe, tahun ni nangis dengar takbir raya, tahun depan tak nangis dah. Takpe, tahun ni tak boleh ziarah pusara ayah, mane tahu tahun depan sampai. 

Takpe takpe takpe, Allah kan ada. Nanti boleh jumpa jugak, insya Allah.


6 comments:

  1. hehe baek ezat.

    slamat hr raya bunny :)

    ReplyDelete
  2. be strong jaja. always doakan untuk arwah ayah. kerana doa anak yang soleh itu lah penyambung amalan untuk ayah jaja di sane.. :)

    ReplyDelete
  3. nurana~^______^ this is real big smile hehe utk iqa

    lynn lola~insya allah. paling sebak klo org suruh doakan arwah ayah sbb rase ade lg org nk yg terbaik utk arwah slaen aku :)

    ReplyDelete