Wednesday, January 12, 2011

Saya Pelajar USM

Teringin nak memeriahkan segmen BPM kali ni. kalau bukan aku pelajar ipta yang rajin nak join, sape lagi kannnn wuwuwu macam aku sorang je pelajar IPTA. gelakkan keperasanan diri sendiri. tapi aku interested dengan salah satu objektif segmen ni seperti encik azman roslan kata, nak kasi peluang dekat pelajar-pelajar yang sama u macam aku ni kenal-kenal dengan kawan-kawan u sendiri kahkah macam tetau je aku ni sangat lah tidak tidak suka meng-expose-kan diri kat USM ni walaupun dengan kapasiti student USM Kelantan ni yang ade 3 school je aku memang boleh kenal semua orang.

Mane la taw an, lepas ni aku pergi cafe Nurani tu ada sorang mamat terlanggar aku dan bila angkat muka  nak cakap sorry terkejut badak tengok aku, "oh awak eh si blogger jaja yang comel di blog tapi debab di luar" kehkeh okay, sape-sape lagi nak senaseb dengan aku sila lah melawat sini. moga-moga silaturrahim antara korang terjalin dengan lebih erat lagi. ayat pelajar universiti APEX kahkah poyo nye kite. maaf kepada siapa yang nak muntah terutama pelajar USM sendiri.

aku dah jadi pelajar USM di bumi Kelantan ni selama setahun setengah. ni dah tahun kedua a.k.a sem ke-4. lagi 2 tahun setengah insya allah akan graduate first class degree dan mendapat scroll bertinta emas (tak pernah grad, rekaan aku) dalam Bachelor of Health Science (Audiology). tahun 2013, bulan Oktober, tarikh tak tahu lagi. eh eh ini bukan perasan tapi angan-angan. bukan jugak, tapi ni lah cita-cita aku mula-mula jejak kaki dalam lecture hall anatomy mase first year aritu agak-agak dalam bulan Jun 2009. 

CONVEX 42 kat main campus, USM Pinang Ogos 2010.
perlu tekun dan sabar mencari-gali supaya tidak terlekat ear-shit kahkah

aku pernah buat story pasal aku join pameran kesihatan ni. check it out babes
CONVEX 42 

overall, macam tu lah keja aku nanti. jumpa patient yang report ada masalah telinga atau pendengaran atau kena pelempang kat sape-sape sampai pecah telinga. nak tahu lagi pasal course aku yang tak berapa orang tahu ni, korang google lah macam name degree aku cakap kat atas. siryes aku cakap, menarik dan sangat susah wooo.  takdelah, susah kalau malas belajar. even belajar medic pun kalau rajin, akan jadi senang. takde hal gifted ke hape magic ke hape. prinsip aku, usaha usaha dan doa. tuhan akan bagi macam kita nak kalau kita buat apa yang Tuhan suruh. Karma, WHAT YOU GIVE YOU'LL GET BACK. sape malas kena repeat paper hahaha nauzubillah.

okay till then. daa~ babes, jom join....aku excited ni nak pergi meeting and ajak geng-geng blogger kat usm ni join same. 


9 comments:

  1. elly, convex sem dpn mai plop.leh bagi bunga kat kak dya ^^ ngee~

    ReplyDelete
  2. suko2X....

    sedakk ahh tengok pic 2nd

    mace koho mature jah puan pairing!

    mace berkarisma jah cek audiologi budok 2..

    bagus2...

    mace DR pulok kwe tengokk...;)))

    *seyess neh xnipu!

    ReplyDelete
  3. salam perkenalan..saya rozuan..jom singgah blog saya..

    ReplyDelete
  4. nice..~,~ singgah blog sy juge..~

    ReplyDelete
  5. singgah sini lawat dak usm..hee

    ReplyDelete
  6. k.dya~k.dya grad kan next year. cpt nye, sgt jeles. btw, bunge mintak kat incek boyfie k.dya, konfem bdozen2 dpt huhu

    cik haa~puan? haha mature gapo, bulat ade lah kih2 btw, bkarisma eh wat muke siryes gtu? keno wat stmo neh :)

    thanks semua yg singgah....

    ReplyDelete
  7. hye dak uthm dtg jenguk....
    jom gi site sy plak..
    i follow u :)

    ReplyDelete
  8. Ahaha Jaja akak gugel nak cari nama degree (cis cis nak grad sebulan du alg nama degree pun taktau cane susn atur ohh) dan tersampai kat sini.

    Selamat blogging. Selamat jadi student tahun tiga^^

    ReplyDelete
  9. hihi hi dak uthm, kite dak usm :) thanks follow


    senior kite lah ni, congrate for ur graduation hihik

    ReplyDelete