Thursday, September 30, 2010

Bila cakap sorry kau suruh aku naik lori

Assalamualaikum.

Aku tak pernah lepas geram kat blog kesayangan aku ni rasanya sebelum ini. sedih ala ala frust gitu ada la tapi bukan memberontak oke, tu pernah la sebab aku rasa aku nak share yang happy happy je dengan kawan-kawan aku. segala ketidakpuasan hati dan permasalahan dalaman dan luaran biarlah aku sendiri tanggung sendiri. konon aku la paling menderita kat dalam dunia blogging ni hahaha. tapi now aku kena lepaskan jugak kat sini sebab aku rasa aku tak lagi ada kawan yang nak dengar masalah aku. yes,,everybody change and me as well. 

cerita dia macam ni. aku ada cakap sorry kat salah seorang kawan aku ni sebab aku tahu aku ada buat salah yang memang disengajakan. itulah masalahnya bila kawan dengan seorang lelaki dan dia tiba-tiba cakap suka aku sedangkan aku tak pernah terfikir nak buat dia jatuh chenta kat aku. NONSENSE. aku memang camni dan camtu lah aku layan dia, macam aku layan kawan aku yang lain jugak. takde pulak aku susah payah nak jadi somebody macam yang dia suka so then he will fall in love with me. OMG, i am who i am. aku mengaku, aku sengaja mengabaikan mesej-mesej dia, bila dia call jawab nak tak nak, buat-buat busy dan he gave up after two weeks. memang macam tu aku nak. kejam kan? ke aku patut layan dia macam biasa sebelum aku tahu dia suka aku dan gelak-gelak dengan dia bila share apa-apa and happily ever after? doesn't that sound crueler? buat apa aku bagi dia harapan dalam masa yang sama, impossible for me to be with him.

i teared myself bila aku sedar, dia even remove aku kat fb dia. and that's it.! aku tak marah just terkilan, kenapa dia nk end up that way sedangkan aku takde niat langsung nak clash our friendship macam ni. im just giving him time to think deeply about his feeling. bila aku cakap sorry then i mean it dan doesn't mean aku salahkan dia. its very clear kan so why you are acting like i am putting the blame on you? aku tak salahkan dia  tapi salahkan aku yang tak dapat fikir cara lain nak selesaikan masalah ni sampai he hates me very much. tapi perlu ke suruh aku naik lori bila aku cakap sorry? GILA. 


  • Aku mungkin silap bila aku selalu ada dengan dia masa dia tengah susah hati dan calm him when he was overwhelming with his past. but it is part of what friendship i guess, isn't it? 
  • mungkin aku silap bila aku tak tonjolkan sifat 'hati kering' aku awal-awal so that dia tak penat-penat nak buat baik kat aku tapi aku tak pernah rasa tu sebab untuk aku sukakan dia. 
  • mungkin aku silap bila aku risaukan dia yang suka buat apa-apa yang bagi aku melampau tapi biasa bagi dia dan kawan-kawan. 
  • mungkin aku silap bila aku membebel macam mak nenek bila dia skip breakfast, lunch and makan meggi je tengah-tengah malam. 
  • mungkin aku salah treat dia  macam kawan-kawan girl aku yang lain sampai aku nanges bila story hape hape kat dia, sebab aku mana ada ramai kawan lelaki. aku sekolah puteri shaja oke. 


Tapi still perlu ke dia suruh aku naik lori bila aku cakap sorry???? again, GILA. aku setulus ikhlas mintak ampun dan maaf gaya tengah salam di pagi raya boleh dia jawab camtu? bayangkan, bila anda mintak ampun dengan sape-sape yang anda gaduh sempena hari raya, dia dengan marah jawab, apa ampun ampun? nak ampun pegi jepun  lah. haihhhh  

If the only possible way we can be together is in my dream, then I will sleep forever.


SILVERCHAIR.MISS YOU.

Millionaire say
Got a big shot deal
And thrown it all away but
But I'm not too sure
How I'm supposed to feel
Or what I'm supposed to say
But I'm not, not sure,
Not too sure how it feels
To handle every day
And I miss you love

Make room for the pray
'Cause I'm coming in
With what I wanna say but
It's gonna hurt
And I love the pain
A breeding ground for hate but...

I'm not, not sure,
Not too sure how it feels
To handle everyday
Like the one that just past
In the crowds of all the people

Remember today
I've no respect for you
And I miss you love
And I miss you love

I love the way you love
But I hate the way
I'm supposed to love you back

It's just a fad
Part of the teen, teenage angst brigade and
I'm not, not sure,
Not too sure how it feels
To handle everyday
Like the one that just past
In the crowds of all the people

Remember today
I've no respect for you
And I miss you love
And I miss you love

Remember today
I've no respect for you
And I miss you love
And I miss you love

I love the way you love
But I hate the way
I'm supposed to love you back 




10 comments:

  1. haha.. best gak nek bulldozer.. tak pun nek kete sorong je lagi best..

    ReplyDelete
  2. asma putriey~brilliant dear, jom kite naek bulldozer same-same pastu eksyen hon hon pon pon depan dia huhu

    aibaks~kite naek awak tolak oke.? on terus.! ;P

    ReplyDelete
  3. oh..crite y menarik..ni mesti byk mbaca ni..

    ReplyDelete
  4. laki mmg cepat perasan kan..huhu
    =P

    ReplyDelete
  5. sometimes it happens, kan.? salu tuduh kita je....
    :)

    ReplyDelete
  6. bakpo gak nehhh...


    sabaq dehh ;))

    ReplyDelete
  7. bila cakap sorry, kau suruh aku naik ferry pun boleh. ;p

    jom ping entry terbaru anda disini

    ReplyDelete
  8. cik haa~sajo mecok,sep yo xpehe... ingat senang ke nak naik lori ore mace kito neh.? ahaha


    anzur anuar~owh aah, patot tanya kat dia. ferry xbley kew? huhu great idea :)

    ReplyDelete